Thursday 13 February 2014

Elektronik sigara ile Sigara Bırakmanın Alternatif Yolu

Elektronik sigara  Hani hep derler ya, “Sigara içmek öldürür, otlakçılık süründürür” kim demişse güzel söylemiş. Sigara içmenin yüzlerce zararı vardır insanın vücuduna ancak insan yine de sigara içmekten vazgeçemez, bununla dalga geçer gibi bir de otlakçılığın sürünmek ile eşdeğer olduğuna inanılır. Gerçekten de yapılan araştırmalara bakılırsa sigarayı ben kendi çabam ile bıraktım diyebilen insanların oranı çok ama çok küçüktür. Bunun en büyük nedeni sigaranın içinde barındırdığı ve bağımlılığa sebep olan nikotindir. Bir başka sebep te insanların sürekli sigara içmesi ve etrafında sigara içenleri gören insanların sürekli canlarının sigara içmek istemesi. Durum böyle olunca sigaradan kopmakta oldukça zorlaşıyor. Peki bunun başka bir yöntemi yokmudur ?
                Elektronik sigara  Tıpta hemen hemen hiçbir şey çaresiz değildir. Nitekim tıp yolu ile sigaraya son vermek oldukça zordur. Uzun bir süreç gerektirir. İhtiyaç olarak bir süre sigaradan uzak durulabilse de fikren sigara içmekten uzak durmak çok zordur. Bu yüzden doktor tedavisi ile sigarayı bırakmak isteyen insanların yüksek bir iradeye sahip olması gerekmektedir. Yüksek bir iradeye ve sabıra sahip olamayanlar için hiçbir çözüm yokmu peki ? Tabiki var. Bu tür insanların ilacı da elektronik sigaralar...
                E-sigara olarak da adlandırılan bu ürünler son yılların en popüler ürünleri olarak gözze çarpıyor. Elektronik sigara ların amacı sigara içen insanları zehirlemeden, aynı zamanda sigara içme zevklerinden de mahrum etmeden yavaş yavaş sigaradan uzaklaştırmak ve zamanla sigarayı bırakmasını sağlamaktır. Çünkü elektronik sigara içinde kullanılan ürünler tamamen aromadan ibarettir. İçerisinde bağımlılık içeren nikotin olmadığı için insanlar bir süre elektronik sigaara kullandıktan sonra zamanla gerçek sigara içmekten uzak kalabilmektedirler. Ayrıca duman hissi yaratan buharının bile varlığı ile birebir olmasa da gerçek sigaraya çok yakın bir zevk vermesi ile sigarayı bırakma sürecinde insanların vazgeçmesini veya sıkılmasını engeller.

 To get more information click here elektronik sigara

No comments:

Post a Comment